Citronfromage med kiksebund

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g digestive kiks
  • 6 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • Reven skal af 2-3 citroner
  • 1 dl citronsaft
  • 2½ dl piskefløde

Pynt: 

  • 3½ dl fløde til pynt
  • Pynt: revet citronskal, guldstøv og små guldkugler 

Sådan gør du …

  1. Smelt smør i en gryde og hak kiksene i en minihakker til det er helt knuste.
  2. Bland smør og kiks sammen, fordel det i springform og tryk bunden let med fingrende og sæt den på køl.
  3. Læg husblas i koldt vand.
  4. Riv skallen og pres saften af citronerne.
  5. Pisk æggeblomme, citronskal og sukker til en helt lys skum.
  6. Pisk æggehviderne stive og fløden til en blød skum i hver sin skål.
  7. Vrid husblas let og kom den i en gryde og varm det op uden det koger ved svag varme.
  8. Kom citronsaften i husblassen og pisk det herefter i æggeblommemassen.
  9. Vend forsigtigt den bløde flødeskum med æggeblommemassen og når det er en ensartet masse vendes de piskede æggehvider i.
  10. Hvis man har det kan man beklæde springformen med kagefolie. Fordel herefter massen ud over den afkølede kiksebund og kom kagen tilbage på køl.
  11. Når citronfromagen har sat sig tages kagen uden af springformen.
  12. Pisk fløden til en skum, kom den i en sprøjtepose og pynt kagen med små toppe af flødeskum.
  13. Pynt herefter med guldstøv og -kugler.