Rabarbertærte

Ingredienser: 

  • 2 1/2 dl  mandelmel
  • 2 1/2 dl De 5 Gaarde hvedemel
  • 5  knuste rosa peberkorn
  • 1/2 dl  sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g  smør
  • 2  æg (tag en hvide fra til pensling)

Fyld:

  • 1 l drænet tykmælk
  • 1 bundt rabarber
  • 1 lille glas De 5 Gaarde honning
  • Pynt
  • rosa peber
  • evt. mynteblade

Sådan gør du …

1 Mandelmel, mel, sukker og smør smuldres sammen, og rosa peber tilsættes.

2 Tilsæt æggene, og gem en af hviderne. Derefter arbejdes dejen sammen til en flad kugle, der pakkes ind i film, og hviler i køleskabet i 1 time.

3 Rul dejen ud, så den passer til et 28 cm tærtefad.

4 Forvarm ovnen til 200 grader. Bag bunden i ca. 10 minutter. Pensl herefter med æggehviden.

5 Bag bunden yderligere 10 minutter, og lad den køle ned.

6 Bag stykker af rabarber med honning i ovnen. Tag dem fra, og lad saften bliver tyk ved yderligere bagning. Afkøl herefter.

7 Når tærten skal serveres, fyldes den først med den drænede tykmælk pisket med lidt af honninglagen. Derefter lægges stykker af rabarber, rosa peber og lidt mynteblade på. Tilsæt desuden lidt mere af lagen.