Landmads gule ærter

Ingredienser

  • 250 flækkede gule ærter, udblødt i 24 timer i koldt vand
  • 2 liter vand
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g brystflæsk eller god tørsaltet bacon
  • 1/2 bundt timian
  • 8 gode kålpølser
  • 3 gulerødder
  • 1/2 knoldselleri
  • 6-7 store kartofler
  • 3 porrer
  • 300 gr perleløg
  • 2-3 spsk æblecidereddike
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 25 g frisk peberrod

 

Sådan gør du …

Hæld vandet fra ærterne der har været udblødt i 24 timer. Kom dem i en gryde med 2 liter vand. Kom løg og hvidløg i grove stykker ned i gryden sammen med bacon/brystflæsk, kålpølser og timiankviste og bring gryden i kog. Skum af for urenheder og lad det hele koge i cirka 45 min indtil ærterne er mørt.
Tag flæsk og pølser op af gryden og blend ærterne til en grov mos eksempelvis med en stavblender, se om du kan fiske de fleste timiankviste op også.

Skræl gulerødder, selleri og kartofler og skær dem i tern. Snit porren i ringe og vask dem grundigt, pil også perleløgene og kom alle sagerne ned i ærtesuppen.
Kom også flæsk og pølser tilbage i gryden og lad dem koge med yderligere. Bliver det hele for tykt, så spæd da til med lidt vand eller fond.
Skær bacon/brystflæsk og pølser op i mundrette bider og servér dem ovenpå retten.
Smag det hele til med eddike, salt og peber og servér retten med hakket persille og frisk reven peberrod på toppen.

 

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.