Landmads rødbedesild

Ingredienser

  • 10 dobbelt sildefilet
  • 30 g friskrevet peberrod (fint)
  • 50 g rugmel
  • 3 dl lagereddike
  • 3 dl vand
  • 3 dl sukker
  • 2 rødbeder
  • 2 danske æbler
  • Olie og smør til stegning

Sådan gør du …

Åben dem op med skindsiden nedad og drys dem med salt og peber samt peberrod. Luk dem sammen og vend dem i rugmel.
Varm olien op på panden og kom smør ved, lig så silden i panden og steg dem cirka 3 min på hver side. Hold en palet i hånden så du lige kan ligge den ovenpå fiskene så de ikke lukker sig op under stegningen når de trækker sig sammen.

Lagen laves med vand, eddike og sukker samt rødbede og æble.
Bland vand, eddike og sukker sammen og sæt det på varmen for at koge.
Skær rødbeder i små tern og æblerne i lidt større tern, da de har forskellige tilberedningstider.
Kom det i gryden og lad det koge i 2-3 min,

Kom den varme lage over de stegte sild og lad dem stå minimum et døgns tid.
Servér dem med bla kapers og frisk dild på rugbrød med smør.

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.