Det er fantastisk, at kunne åbne endnu en butik i Landmad-kæden, og så på forårets første lørdag den 5. marts.
Landmad i Horsens får til huse i Thonbogade nummer 19, og det er Heidi Klixbüll, der skal at stå i spidsen for butikken.
Heidi kommer oprindeligt fra Aarhus og flyttede sidste år til Juelsminde sammen med sin mand Marius. Hun er en rigtig madentusiast og stor fortaler for de gode råvarer og det gode måltid.
Heidi er faldet pladask for Horsens som handelsby, og da hun så de super lækre lokaler i Thonbogade, så var det helt naturligt at åbne en Landmad butik der.Tidligere har Heidi været indehaver af KongresKompagniet, som hun solgte sidste år, så hun har stor erfaring i rollen som selvstændig. ”Jeg glæder mig til at skulle servicere kunderne og samtidig fungere som en salgsplatform for vores gode lokale producenter”, siger Heidi. Så Horsens kan roligt glæde sig til en butik i særklasse.

Et populært koncept
Landmad er et nyt koncept med butikker og cafeer, som forener det bedste fra gårdbutikken og købmandshandlen. Det er en franchise kæde af butikker cafeer og webshops, der sælger lokalt producerede fødevarer direkte fra lokalområdets stalde, hønsehuse og marker.
Her er alt fra fløde og flæsk til boller og rødbeder på hylderne i både butikker og webshops.
Planen er at etablere 50 butikker og lokale webshop fordelt i hele Danmark fra Skagen til Gedser. Det er også planen at Landmad skal servicere de lokale restauranter og storkøkkener med lokale produkter gennem blandt andet en grossistaftale.
Med denne butik i Horsens har Landmad-familien nu 5 selvstændige Landmad-butikker og web-shops, men interessen for konceptet har været så stor, at man forventer at åbne 4-5 butikker mere inden sommerferien, oplyser Louise Dolmer, der har grundlagt Landmad.

Kærlighed til dyrene og jorden
»Når vi alle sammen har det lige omkring os, så er det da tosset ikke at spise det, og i stedet sætte tænderne i importeret brød og kød«, synes Louise Dolmer.
Fra den første Landmad butik i Grenå, der også er Landmads test- og udviklingsbutik, sælger hun varer fra de mange lokale producenter. Fra æblemost og honning til hendes egne og husbondens limousinebøffer og sorte havregryn – og med stor succes.
Smag og kvalitet og nænsom håndtering af naturens afgrøder og gårdens dyr, er det fælles varemærke i Landmad.
»Vi brænder for at bevare og udvikle de gode produkter fra den danske bondekultur, som langsomt er ved at svinde bort. Vi har plads til alle. Både øko og ikke øko, bare det, de laver har den bedste smag og kvalitet, men også har omtanke og hjertet med i produktionen«, fortæller Louise Dolmer.

Nemt og bæredygtigt
Louise Dolmer fik ideen til Landmad, da hun i 2012 etablerede sin egen gårdbutik hjemme på gården, hvor hun solgte sit og husbondens eget limousine kød, mel og havre sammen med forskelligt kunsthåndværk. Det var en kæmpe succes om sommeren som turistattraktion og op til jul. »Mine kunder var glade for de lokale og gode varer, men det er simpelthen for krævende for en familie at skulle køre rundt til tre eller fire gårdbutikker fredag eftermiddag med ungerne på bagsædet. Det skal være samlet et sted, og lige så nemt som at køre i Brugsen, hvor du kan få det hele«, fortæller Louise Dolmer, men vi skal stadig bevare den gode stemning af at handle i den lokale gårdbutik frem for det store supermarked.

For mere information:
Heidi Klixbüll: tlf. 5150 6303 eller mail:horsens@landmad.dk eller
Louise Dolmer: Tlf. 31 23 72 06 eller mail: louise@landmad.dk

 

Læs Dansk Handelsblads artikel om åbningen her.