Kyllingfiletter i rødvinsauce

3-4 personer

 Ingredienser

  • 250 g champignon
  • 250 g cherrytomater
  • 12 stk forårsløg
  • 250 g sukkerærter
  • 1 bdt persille

 

Rødvinssauce

  • 100 g friske champignoner
  • 1 løg
  • ½ flaske rødvin
  • 1 lille bæger oksefond
  • 3 dl vand
  • Maizena
  • salt og peber

Sådan gør du …

 Tænd ovnen på 200 grader.

Start med at forberede rødvinssaucen. Skyl og rens champignonerne. Pil løget og hak grøntsagerne fint. Kog rødvin op med oksefond, vand, champignoner og forårsløg under låg i ca. 40 min. Smag saucen til med salt og peber.

Ønskes sauces brun tilsættes lidt kulør.

Skær kartoflerne i både, vend dem med olivenolie og salt og steg dem i ovnen i ca. 25-30 minutter.

Pensl kyllingefileterne med olie, drys med salt og peber og læg dem i en bradepande. Steg kyllingerne i ovnen i ca. 20-25 min. Skyl og rens champignonerne og cherrytomater og kom dem i ovnen med kyllingerne i de sidste 10 min.

 Rens forårsløgene og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Dyp sukkerærterne i det kogende vand i 10 sekunder. Server de sprøde kyllinger med rødvinssauce, kartofler og grønt. Drys med persille.