Hel kylling med grillet sommersalat og æblepeberrodskompot

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 2 rødløg
  • Køkkensnor
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 helt hvidløg,
  • Havsalt
  • 4 pærer
  • 6 blommer
  • 2 spsk stødt koriander
  • 2 bøtter brøndkarse
  • 1 bdt bredbladet persille 
  • 2 spsk citronolie
  • 50 g ristede pinjekerner

 

Æblepeberrodskompot

  • 4 æbler
  • 1 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk frisk timian
  • 1-2 spsk høvlet peberrod

Sådan gør du …

Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl persillen, pil rødløgene og skær dem i både. Dup kyllingen tør med køkkenrulle og kom bredbladet persille og rødløg ind i kyllingen. Bind kyllingen sammen med køkkensnor i underlårene.
Smør kyllingen med rapsolie, gnid den med et halveret hvidløg og drys med salt.
Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i ca. 90 minutter eller på grillen indirekte i 60 minutter 
Skyl pærerne og blommerne, halver dem og drys skærefladen med stødt koriander.
Grill frugterne på en grillpande eller på grillen i 3-5 minutter på hver side.
Skær pærer og blommer i både og vend dem med brøndkarse, persille, citronolie og ristede pinjekerner.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i store tern.
Kom æbletern i en gryde med vand, citronsaft og sukker og lad det koge ved middelvarme i ca. 25-30 minutter til en ensartet kompot. Stil æblekompotten på køl.
Hak timian og peberrod og vend det i kompotten lige inden servering.

TIPS: Kog gerne selve æblekompotten dagen i forvejen og stil den i køleskabet.