Bondekonens grønlangkål med frisk grønkål

 4 personer – Tidsforbrug ca. 1 time

Ingredienser:

  • 300 gram frisk grønkål
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 2 dl kogevand fra medister, hamburgerryg eller skinke
  • 2 dl letmælk                                                                                                                           
  • 1 spsk. sukker
  • Salt og peber

 

Sådan gør du … 

Skyl grønkålen rigtig godt og pluk kålen fri af stokkene.
Kog kålen i forkogt vand i en stor gryde ved middel varme i fem minutter.
Lad grønkålen dryppe helt af i et dørslag, og lad kålen køle lidt af.
Smelt smør i en gryde, og når det er ved at bruse af, kommes hvedemel i gryden mens du pisker hele tiden – det skal forblive lyst.
Pisk kogevandet ind i sovsen og herefter mælk indtil du har den rette konsistens som en sovs skal have, lad det herefter simre i fem minutter ved lav varme under omrøring

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.