Bondekonens kransekage

Antal 35 til 40 hjerter – Tidsforbrug ca. 1 time

Ingredienser:

Kransekagemasse

  • 500 g marcipan
  • 300 g flormelis
  • 3 æggehvider fra små æg

Glasur

  • 150-200 g flormelis
  • 1 æggehvide

Sådan gør du:

Marcipan, æggehvider og flormelis blandes i en skål og ælter det godt sammen (eller kom det hele i en foodprocessor) og sørg for at massen er så tilpas fast at du kan rulle pølser af den.
Tril pølser i ca. 15 – 17 cm lange og ca. 1 cm tykke pølser, form dem så som hjerter og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bager ved 220° i 6-9 minutter, eller til de er gyldne.
Tips, bag dem på dobbelt bageplade for at undgå, at de bliver for mørke i bunden.
Lad dem køle af på bagepladen.
Når de er afkølede skal du pynte dem med glasuren som du rører sammen af flormelis og æggehviden, til en let træg masse, hæld det i en pose med en tyl på og dekorer lige som du har lyst til, dyp evt. bunden i smeltet chokolade, hvis du vil gøre lidt ekstra.

Tips: Bageren fryser altid deres kransekager, inden de skal bruge dem. Det er både praktisk og nemt når man skal have gæster og så giver lidt seje kransekager (på den gode måde).

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.