Bondens æggekage

4 personer  Tidsforbrug ca. 20 minutter

MoKost = Morgenmad og Frokost (den danske brunch)

 Ingredienser: 

  • 10 æg
  • 1 dl.  letmælk
  • 3 løg (gerne både rødløg og alm. løg)
  • 6 – 8 skiver tørret skinke
  • 1 dl. revet mild ost
  • salt og peber

 Sådan gør du … 

Pisk æggene sammen med mælken, salt og peber.
Skræl og hak løgene fint og put dem på panden med lidt rapsolie, skru godt op for varmen og steg løgene til de er let gyldne.
Tilsæt nu æggeblandingen og rør rundt i æggekagen så løg og æg samler sig i en blød masse, skru ned for blusset efter et par minutter og lad æggekagen samle sig lidt, drys osten ud over hele æggekagen, og lad den stå et øjeblik på komfuret, indtil osten begynder at smelte.
Tag panden af varmen, og rul skinken sammen og læg den på toppen.

 

Tips: Du kan også bruge bacon på toppen, det steger du så bare inden løgene kommer på panden, og gemmer til at pynte med til sidst – så kan du spare rapsolien væk da bacon fedtet så bruges til at stege løgnene i.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.