Bondepige med slør

Ingredienser

  • 250 g mørkt rugbrød
  • 80 g sukker
  • 30 g smør
  • 4-6 store æbler
  • 1/2 dl vand
  • evt vaniljestang (kan udelades)
  • 4 spsk solbærsyltetøj eller andet bærkompot
  • 2 1/2 dl piskefløde

 

Sådan gør du …

Riv eller blend rugbrødet så det er delvist fint, men det må gerne være en smule groft.
Bland det med 40 af de 80 gram sukker. Smelt smør på panden og rist rugbrødet sammen med sukkeret. Når det er ristet og sukkeret er smeltet køles det langsomt ned og bliver sprødt.

Skræl æblerne og skær det i tern og kom i en gryde med de sidste 40 gr sukker. her kan tilføjes vanilje stang og korn hvis man ønsker det. Lad det koge mørt til en dejlig æblemos.

Pisk fløden til flødeskum og ha´ din solbær/bær kompot klar.

I skål eller glas kommes lagvist Rugbrød – æblemos – syltetøj/kompot og fortsættes.
Det pyntes af med godt med friskpisket flødeskum.

 

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.