Brune kager

Jeg har endnu engang været i min mormors gamle håndskrevne, og for øvrigt svært læselige opskrifter. Det har jeg, for at kunne dele denne fantastiske brunkageopskrift med jer.

 

Ingredienser:

  • 625 g Mørk sirup
  • 125 g puddersukker(brun farin)
  • 250 g smør
  • 1 kg Birkedommergård hvedemel
  • 65 g hakkede smuttede mandler
  • 50 g hakket pommerantsskal
  • 10 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
  • ½ tsk. hjortetaksalt rørt op i 1,25 dl rosenvand(eller vand)
  • 10 gr potaske

 

Fremgangsmåde:

Sirup, puddersukker, smør og alle krydderierne koges sammen i en gryde. Tages af varmen og tilsættes potasken. Køles let og tilsættes mel og den udrørte hjortetakssalt.

Dejen æltes godt og tildækkes. Den skal hvile minimum 2 døgn, hvorefter den kan rulles i tykke stænger og sættes på køl.

Når den er hård nok til at skæres i tynde skiver gøres dette. Kommes på bagepapir og kan evt. pyntes med en ½ smuttet mandel. Bages ved 200° til de er pænt brune, men ikke for mørke. 5-8 minutter afhængig af tykkelsen.