Print Recipe
Brune kager
Brune kager Vi har endnu engang været i min mormors gamle håndskrevne, og for øvrigt svært læselige opskrifter. Det har vi, for at kunne dele denne fantastiske brunkageopskrift med jer.
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sirup, puddersukker, smør og alle krydderierne koges sammen i en gryde. Tages af varmen og tilsættes potasken. Køles let og tilsættes mel og den udrørte hjortetakssalt.
  2. Dejen æltes godt og tildækkes. Den skal hvile minimum 2 døgn, hvorefter den kan rulles i tykke stænger og sættes på køl.
  3. Når den er hård nok til at skæres i tynde skiver gøres dette. Kommes på bagepapir og kan evt. pyntes med en ½ smuttet mandel. Bages ved 200° til de er pænt brune, men ikke for mørke. 5-8 minutter afhængig af tykkelsen.

Brune kager

Her skrives tekst