En ny markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer slår fast at danskerne i stigende grad efterspørger gennemsigtighed og ærlighed omkring fødevarernes rejse fra jord til bord.
Den danske forbruger efterlyser ’tillid’ til de danske råvarer. Med ”tillid” menes der især økologi, dyrevelfærd og danskhed.  …
”Men også at der ved måltidet lægges vægt på, at det består af de bedste råvarer, råvarer fra producenter, man har tillid til, og at råvarerne er klimavenlige. Det er især ”tillid” som forbrugerønske, at trendsættere indenfor fødevarer vægter højt. Dette tyder dermed på, at disse elementer i fødevarekvaliteten får en stigende betydning fremover.”

Kødet skal være dansk
Analysen gennemgår de forskellige fødevarekategorier, og for kød er præferencen, at det skal være nemt at tilberede og smage godt. At kødet er dansk har også stor betydning. 51 pct. svarer nemlig, at ”dansk” er et vigtigt valgkriterie.
Derudover er det ikke overraskende, at danskerne foretrækker dansk svinekød frem for udenlandsk. Danskheden er nemlig et vigtigt element i svinekødets image, og svinekød er dybt forankret i den danske madkultur.

Frugt og grønt skal være friskt

Ved indkøb af frugt og grønt vægter friskheden over oprindelsesstedet. At det er dansk produceret kommer på en fjerdeplads efter friskhed, økologi og pris. Men danskerne foretrækker dansk fremfor udenlandsk frugt og grønt i en direkte sammenligning.
Når det kommer til mejeriprodukter, angiver flest i analysen, at det er økologi, der er det vigtigste – men de fleste mejeriprodukter er danske, så det opleves ikke som en valgsituation.
Analysen understøtter det, som også er Landmads fokus, at oprindelse og ærlighed i fødevareproduktionen forventes at få større bevågenhed i fremtiden.

Du kan læse hele rapporten fra Fødevare & Landbrug her

Tag på opdagelse i vores opskriftsunivers

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.