Jordbærsaft & Marmelade

JORDBÆRSAFT

Sommeren er ikke helt som vi gerne vil have den…
…men så må vi ind i kampen selv!
Hvad er mere Dansk sommer end jordbær? Derfor har jeg så fundet nogle lækre opskrifter til dig, så vi sammen kan forlænge sommeren med duften af jordbær safter, marmelader og andre skønne jordbær ting.

Ingredienser

  • 1 kg jordbær – gerne fra din egen have
  • 250 g. sukker pr. siet liter saft
  • Vand

Fremgangsmåde

Først skyller du jordbærrene,  så koger du dem i vand der lige knapt dække frugterne. Koges til alle jordbær er bristede – omkring 20 min. herefter sættes det altsammen til afdrypning i en saftpose 1 – 2 timer. Mængden af den afdryppede saft skal du måle, så tilsætter du sukker og det hele koges til alt sukker er opløst. Den varme duftende saft hældes på flasker, som du selvfølgelig har gjort helt rene. 

Du kan også bare servere dine friske jordbær med mælk eller fløde – det bringer lykke ?

 

JORDBÆRMARMELADE 

Ingredienser

1 kg friske jordbær fra din have eller lokale grønt mand

360 g sukker

Fremgangsmåde

Du starter med at drysse sukker over bærrene lag for lag i gryden og lad dem så stå, til de begynder at safte. så bringer du dem langsomt i kog. Når jordbærrene er møre, tilsættes 1 spsk sukker blandet med 1 tsk Rød Melatin, og så skal det koge i 1 min, skummes af (her bruger du en ske) og så hælder du det på vaskede og Atamon skyllede glas.

Alternativt til Rød Melatin (der gør syltetøjet stift) kan du øge sukker mængden til minimum 500 g.

lemonade with strawberries, lemon and ice in a glass jug

Frys lidt løse jordbær ned og brug dem som isterninger – og skær et stykke citron eller to og så har du den smukkeste sommer limonade

strawberries in a pot, spoon and plate of sugar to make jam

Det dufter af sol og sommer når du koger dine jordbær

strawberry on white plate

Lige plukket i haven eller hentet ved den lokale grøntmand