I Landmad produktudvikler vi som aldrig før. Vi finder jo de bedste råvarer hos vores lokale producenter og forædler dem, så du kan få de gode råvare året rundt, og så har vi et fantastisk samarbejde med Landbrugsmuseet Gl. Estrup og madhistoriker Bettina Buhl – der er ekspert på madhistorie, og der er mange fantastiske fif og ideer og opskrifter der er gået i glemmebogen – dem vil vi gerne genoplive med et tvist.
 
Dansk landbrugsmuseum
 
Bettina Buhl
 
Der er så meget god snak om “stop madspild” og det ligger jo helt naturligt herude på landet, at man udnytter fx hele dyret – eller finder på at bruge råvarerne så de holder længer, derfor er det også en fornøjelse at få lov til at udvikle skønne smagfulde produkter – som bliver spist helt op.
 
Når vi udvikler og finder på, så er det hele tiden med tanker der går tilbage til landbruget og vores bedsteforældres tid – simple gode råvarer, der udnyttes på den bedste måde – og så med et tvist af nutiden … for os er det svaret på gode jordnære produkter 🙂
 
nr. 1 landmandskurv 400 kr
 
Vi har udviklet en hel serie brød – vi bruger den gode stenkværnede mel og special afgrøder – eksempelvis sort havre (en gammel sort) brødet er bagt på surdej, det er langtidshævet og man kan sagtens fornemme at der er den her lidt tunge svampede kvalitet  – og smagen, ja den er vidunderlig.
 
Alle brød i Landmadbutikkerne er vores helt egne.
37
40
 
Knækbrødene har en sjov historie – da vi udviklede dem brugte vi en sammensætning som man generelt vil gøre til knækbrød – men vi bruger jo altid vores eget mel (fra en af vores producenter) og da de kom ud af ovnen, fik vi en overraskelse…de var dobbelt så tykke som de skulle være – der var simpelthen så meget “knald på” det lokale mel, at det bare hævede og blev et helt andet produkt – det smager vidunderligt – og er en helt ny slags “knækbrød” …. det er vidunderligt at udvikle med lækre lokale fødevare.
 
59
 
Når jeg tænker på havregrynskugler – så bliver jeg helt varm inden i – det giver gode minder – mest juleminder – men vi tænkte hvorfor ikke hele året? – vi har jo den spændende gamle sorte havre – og så en go` enkelt opskrift – og vupti – Landmads havregrynskugle – den er lækker og anderledes – den skal smages.
 
Havregrynskuglen gik da også i finalen til Sallings fødevarepris 2014.
 
43
 
Køskager – er en lidt glemt kage – førhen (når man besøgte sin bedste eller olde) var der tit store lidt glatte i overfladen marengs – de smagte fantastisk – og krummede over det hele – en lækker fornemmelse.
Vi besluttede os for at genoplive denne fantastiske kage – og med tørrede jordbær i den ene og lakrids i den anden – har vi givet den et frisk tvist
 
44
 
Stikkelsbærketchup – hvad er nu det?
Vi har kigget tilbage igennem tiderne og vi kan rigtig godt lide at finde
sjove opskrifter der er gået i glemmebogen – den her stikkelsbærketchup stammer fra 1940 – her er virkelig god smag – og en delikat tilbehør til både pølserne men også mange andre ting.
 
46
 
Karrypickles – er en af kokkens  top opskrifter – den skulle med – da den bare er den bedste pickles vi nogen sinde har smagt – udsøgte råvare og god til mange ting – vi bruger den i Landmadkøkkenet til at lave vores lækre remulade til vores cafe 🙂
 
49