Fedtebrød

Jeg elsker simpelthen fedtebrød!

De er faktisk min favorit bland julesmåkagerne (skarpt forfulgt af vaniljekranse, pebernødder og brunkager) og når de så oven i købet er de nemmeste og hurtigste at lave, kunne det jo nærmest ikke være bedre. En lille opsang: Husk ALTID at bruge smør til at bage dine småkager. Det giver både en meget mere nuanceret og raffineret smag end margarine, og du slipper for at bruge tungen til at skrabe det der fedtede lag af ganen, som margarinen giver.

Til ca. 60 stk.

 

Ingredienser

  • 200 g birkedommergård hvedemel
  • ¼ tsk. hjortetakssalt
  • 200 g smør
  • 125 g kokosmel
  • 125 g sukker
  • Desuden:
  • Flormelis ca. 250 g
  • Rom ca. 3 spsk. ( kun hvis du syntes – her kan bruger rom essens)
  • Vand

 

Fremgangsmåde

Melet og hjortetakssaltet blandes og smørret smuldres heri.

Tilsæt kokosmelet og sukkeret og ælt dejen hurtigt sammen.

Dejen rulles ud i stænger der passer til en bageplade, de skal være ca. 2 cm i diameter. De trykkes lidt flade og bages gyldne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.

Imens de bages røres glasuren af flormelis og rom.

Spæd til med vand til rette konsistens, og husk at det skal være tykkere end du tror. Når stængerne tages ud af ovnen kommes glasuren på, imens de endnu er varme.

Skæres ud i ønsket form og størrelse.