Helstegt kylling – med varm bulgursalat.

3-4 personer

1 hel Frijsenborg Herregårdskylling fra De 5 Gaarde

 

Grønt ovnbagt fad

  • 200 g halve cherrytomater
  • 1 lille rødløg i tern
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • Forårsløg i skiver
  • ½ dl olivenolie/rapsolie
  • 1 dl friskhakket oregano
  • 1 pot koriander, hakket

 

Bulgur

  • ½ l grønsagsbouillon
  • 4 dl bulgur
  • Saften af ½ citron
  • Olivenolie/rapsolie
  • Salt og peber
  • Friskhakket oregano

 

Sådan gør du …

Tænd ovnen på 220 grader
Steg kyllingen i ovnen i ca. 60 min. Kernetemperatur skal være min. 75 grader, og kødsaften skal være helt klar.
Kom cherrytomater, rødløg, gul peberfrugt og forårsløg, på en meget varm grillpande og grill det hele ved kraftig varme i 5 min. Bland grønsagerne med olien, hvidløg og hakkede krydderurter.
Varm grønsagsbouillon op til kogepunktet, hæld væden over bulguren og lad det simre i et par min. Fordel bulguren med en gaffel og kom grønsagsbouillonen i med citronsaft, salt, peber og oregano.

Serveres med frisk salat