Hjemmelavet rødkål

Det er ikke så svært, som du tror, så kast dig bare ud i en hjemmelavet rødkål.

Ingredienser:

  • ½ rødkål,
  • 1 spsk. andefedt,
  • 1 stjerneanis,
  • 2 laurbærblade,
  • 1 spsk. ribsgele,
  • 1 dl æbleeddike,
  • 2 dl god æblemost,
  • 4-5 spsk. sukker,
  • Salt

Fremgangsmåde

Rens rødkålen for de yderste blade. Skyl det og del det i både, snit bådende i fine strimler. Sæt en gryde over på jævn varme smelt andefedtet deri. Steg rødkålen til den falder lidt sammen. Kom derefter krydderierne og væsken i og lad kålen stå og småsimre 1.5-2 timer. Smag på det undervejs.

Når rødkålen har den ønskede konsistens, smages det til med eddike, sukker og salt.