Julecookie

Her har vi taget en god klassisk chokolade cookie og givet den et twist af jul, med hasselnødder, kanel og tørrede frugter.

Og det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Så længe man skifter tørstof med tørstof i samme mængde.

Så har man lyst til at bruge nogle andre nødder eller tørrede frugter eller måske vil man bytte chokoladen ud med noget helt andet kan man sagtens gøre det.

 

Ingredienser

  • 250g Smør
  • 175g Sukker
  • 175g Brun farin
  • 100g Æg
  • 450g Birkedommergård hvedemel
  • 1.5 tsk. Natron
  • ½ tsk. Salt
  • 2 tsk. kanel
  • 100g Hakket god chokolade 
  • 100 g Hakkede hasselnødder
  •  50 g Hakkede tørrede tranebær eller abrikoser

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne kommes i en rørekedel eller en skål, i samme række følge som ingrediens listen. Ingredienserne røres/æltes kun lige sammen. Ellers risikere man at dejen flyder for meget når den bages

Rulles i stænger på ca. 3 cm i diameter. Og lægges på køl eller frost til de er helt kolde. Når de er kolde skæres de ud i 1 cm tykkelse og kommes på en bageplade med bagepapir. Minimum 2 cm mellemrum.

Bages med det samme i en forvarmet ovn ved 170 grader ca. 6- 8 minutter.