Landmads egne kartoffelsnacks

Kartoffelsnacks til nytårstalen

Antal: 4 personer Tid: 60 min.

Ingredienser:

  • 300 g aspargeskartofler
  • 300 g kartofler til mos
  • 50 g bacon
  • 50 g skinke
  • 1 spsk. oregano
  • 1 dl revet parmesan
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og frisk kværnet peber
  • 1 daggammelt brød, skåret i tynde skiver
  • Tandstikkere i træ

Sådan gør du:

Parmesankartofler
Skær aspargeskartoflerne helt tyndt, gerne på et mandolinjern.
Smelt 25 g smør
Kom et stykke bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader.
Kom skiftevis en kartoffel, smør, parmesan, salt og friskkværnet peber oven på hinanden.
Kom til sidst en tandstik igennem tårnet for at sikre det ikke falder sammen når det bages.
Bages i ovnen i ca. 35-40 min.

Luksuskartoffelmos på knasende bund
Kog kartoflerne møre og pisk det med mælk og 25 g smør til en fast kartoffelmos.
Skær bacon i små stykker og steg det sprødt på en pande.
Skær skinken i små tern og kom det op i panden med det sprøde bacon sammen med oregano.
Kom det hele i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
Bag de tynde skiver brød i ca. 5 min i ovnen, hvorefter de vendes og den færdige kartoffelmos kommes ovenpå (Dette er nemmest i en sprøjtepose).
Bag det hele i 5 min og server dem varme.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.