Kransekage med havtorn

Antal: 4 personer Tid: 90 min

250 g marcipan
100 g flormelis
Æggehvide fra 1,5 æg
65 g frosne havtorn
1 spsk. sukker
100 g flødeost
¾ dl fløde
2 blade husblas
25 g flormelis
50 g mørk chokolade

– Bland marcipan, flormelis og æggehvide til en kransekagemasse og sprøjt det ud i ønsket størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir.
– Bag dem i en forvarmet ovn (180 grader) i ca. 10 min. til de er gyldne.
– Kom havtorn og sukker i en gryde, lad det koge i ca. 10 min. og kom det herefter gennem en sigte så kerner mm. sigtes fra.
– Udblød husblas i koldt vand og pisk fløde til en blød skum.
– Bland flødeost og flormelis sammen og vend flødeskummet heri.
– Kom den udblødte husblas i den varme havtorn og rør godt.
– Bland lidt af ostemassen i den varme havtorn og kom det derefter tilbage i den kolde ostemasse.
– Lad massen sætter i 10 min på køl og kom den herefter i en sprøjtepose.
– Sprøjt den ønskede mængde på den afkølede kransekage og stil dem på køl.
– Chokoladen tempereres og bruges til at pynte kransekagerne.
– Opbevares på køl indtil servering.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.