Landmads kyllingefrikassé

Ingredienser:

  • 500 g Frisenborg Herregårdskyllingebryst
  • 2 spsk De 5 Gaarde rapsolie
  • 1 løg
  • 2 laurbærblad
  • 1 lille kvist timian
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk hønsebouillon 
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 bdt asparges
  • 1000 g kogte kartofler
  • 30 g mel
  • 50 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl sødmælk
  • salt og peber
  • 1 dl ærter
  • persille

 Sådan gør du …

Brun kyllingefileterne i en gryde i olie i et par min. Pil løget og skær det i kvarte. Hæld vand ved så kyllingen dækkes og tilsæt løg, laurbær, timian, peberkorn og hønsebouillon.

Kog kyllingebrysterne i ca. 12 min. Skræl gulerødderne, rens porrerne og skær dem i grove skiver. Skyl og rens forårsløg og asparges og skær dem i stænger.  Skær kartoflerne i grove stykker.

Smelt smørret og rør melet i til en smørbolle. Si kogelagen, kog den ind til 3 dl og tilsæt smørbollen. Rør ægget med mælk, kom blandingen i saucen og smag til med salt og peber.

Del kyllingefileterne i større stykker og vend dem i saucen med de tilberedte grøntsager og ærter.

Anret kyllingefrikasséen i tallerkener, med kartofler og pynt med persille.