Landmad stifter ansætter tidligere direktør i Løgismose

Artikel fra Fødevarewatch 9/2 2017

Se den også online her.

Landmad-stifter ansætter tidligere direktør i Løgismose

Stifter af gårdbutik-konceptet Landmad, Louise Dolmer, har ansat tidligere Løgismose-direktør i en tidsperiode for at få hjælp til at strømline og tage forretningen til næste niveau.

Offentliggjort 09.02.17 kl. 12:00 AF CAROLINE GERD FRANDSEN

Det har egentligt hele tiden været planen, at der skulle en direktør ind og varetage driften af forretningen, og derfor har Louise Dolmer, der er stifter af Landmad og selv har siddet som direktør indtil nu, ansat 49-årige Lars Asmussen, der har næsten 20 års erfaring fra fødevarebranchen.

"Jeg er jo iværksætter med hjertet, og selvom en iværksætter kan alting, så kan Lars altså bare noget mere end mig. Jeg har kunnet trække den et stykke alene, men så var jeg også nødt til at få en erfaren mand ind, der kan hjælpe med at løfte Landmad videre til næste niveau," siger Louise Dolmer til FødevareWatch.

Lars Asmussen forlod sit job som salgsdirektør i Løgismose i efteråret, hvor han havde været i 8 år. Siden efteråret har han arbejdet som selvstændig konsulent, og for to uger siden trådte han så til som inferim direktør i Landmad.

Og målet med at hive en erfaren mand fra branchen ind er klar: Lars Asmussen skal gøre forretningen klar til at udvide med endnu flere butikker rundt omkring i Danmark.

"Det er meningen, at Landmad skal vokse til det dobbelte antal butikker inden for nogle år, og når man gør det, så skal baglandet være med. Indtil videre er Landmad blevet styret fra hjertet, og det har man gjort helt fantastisk, men nu skal vi have sat rammerne for strukturen bagtil," siger Lars Asmussen til FødevareWatch.

Landmand er dels en gårdbutik, der sælger lokale varer fra producenter, og dels en café, hvor man kan spise de lokale fødevarer.

Skal udvide men være tro mod konceptet

Indtil videre er planen, at Lars Asmussen skal være i Landmad i 3-6 måneder, og hvorvidt ansættelsen kan fortsætte derefter, er der ifølge Lars Asmussen "ingen der ved". 

Det er blandt andet erfaringerne med produktudvikling, producenter og salg, som Lars Asmussen selv mener, han kommer til at gøre brug af i sit nye job hos Landmad. Han har næsten 20 års erfaring fra fødevarebranchen.

Lars Asmussens største opgave er ifølge ham selv at udvide antallet af produkter, så danskerne føler, at de kan komme ind og handle alle deres varer i en Landmad-butik.

"Der har jo været en enorm vækst og succes i Landmad, men nu skal vi kigge på at kigge på produktsortimentet og samtidig være tro mod konceptet," siger han og fortsætter: "Vi skal ikke være en specialforretning i olie, som jeg plejer at sige, men vi skal have både mel, æg, osv."