Landmads andelår i salat

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 3 spsk groft salt
  • 20 hele sorte peberkorn
  • 4 fed hvidløg
  • 10 kviste timian
  • 1 liter andefedt
  • cirka 1 liter rapsolie fra De 5 Gaarde 

 

Grønkålsalat med pære og quinoa:

  • 200 gr plukket grønkål
  • 4 modne pærer
  • 2 spsk eddike, gerne med smag
  • 3 spsk koldpresset rapsolie fra De 5 Gaarde
  • salt og peber
  • 1 skalotteløg
  • 1 god håndfuld krydderurter til hak
  • 300 gr quinoa eller bulgur

 

 

Sådan gør du …

Dag 1
Gnub andelår med groft salt, peberkorn, hakket hvidløg og timian og sæt dem i køleskabet i et døgn for at trække.

Dag 2
Tør andelår let af for overskydende salt og kom dem i et fad til ovnbrug. Sørg for at få timian, hvidløg etc med i fadet. Tilføj fedt og olie så det dækker.
Sæt dem i ovnen på cirka 150 grader og giv dem indtil de er møre og lækre, cirka 2 1/2 timer.
Opbevar dem i fedtet på køl når de er færdige.

Salaten:
Kog quinoaen/bulgur mør, gerne i noget grøntsags boullion. Findel grøntkålen og snit skalotteløget i fine strimler og mariner det hele i en skål med olie, eddike, salt og peber samt en god håndfuld hakkede urter.

Ved servering varmer du andelåret i ovnen på 180 grader i cirka 10 min eller til skindet begynder at sprøde lidt op. Servér låret på en god portion salat med quinoa/bulgur og grønkål.

 

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.