Landmads bløde gulerodsboller

Ingredienser:

  • 50 gram gær
  • 0.5 dl. lunken vand
  • 2 dl. letmælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olie
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 600 g hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 1 æg
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 200 g revne gulerødder

1 æg til pensling af bollerne

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt mælk, olie, salt, sukker, æg og bagepulver og rør godt. Tilsæt så det fint revne gulerod og solsikkekernerne og rør igen.
Tilsæt herefter melet lidt efter lidt, indtil du har en dej du kan rulle ud til en pølse.

Pølsen deles nu i ca. 12 stk. og rulles til boller og sættes på bagepladen

Hæver på pladen ca. 15 min. Pensel bollerne med det sammenpiskede æg.

Bages i 12 min. ved 200 grader varmluft.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.