Landmads burger med stikkelsbærchutney

Antal: 4 personer                    

Ingredienser

  • 1 pk. De 5 Gaarde Landbrød melblanding
  • 50 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 4 tsk. salt
  • 60 g løg, hakket i tern
  • 1½ dl hyldeblomsteddike
  • 10 g chili, finthakket                                         
  • 2 gl. De 5 Gaarde stikkelsbærmarmelade
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 2 past. æggeblommer
  • 1,5 tsk. De 5 Gaarde sennep
  • Friskkværnet peber
  • 2 dl De 5 Gaarde rapsolie
  • 4 stk. Frijsenborg kyllingebryster fra De 5 Gaarde
  • olie til stegning
  • 1 hjertesalat, fintsnittet
  • ½ spidskål, fintsnittet
  • ½ agurk, skåret i skiver
  • 8 skiver bacon, stegt
  • Evt.  nn håndfuld radisser

 

Landmads burgerboller 

Sådan gør du …

  • Gær og 2 tsk. salt røres ud i vandet
  • Melblandingen tilsættes og æltes godt sammen
  • Dejen sættes til hævning i 15 min, hvorefter den æltes igen
  • Dejen æltes tildækket i 45 min.
  • Dejen deles i 16 stykker og formes til boller, som sættes på en bageplade
  • Lad bollerne hæve i 10 min., hvorefter de trykkes flade og drysses evt. med havregryn.
  • Bollerne efterhæves herefter på et lunt sted i 60 min.
  • Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min
  • Varmes op på grill inden servering

Tips: hvis bollerne tildækkes med et stykke plast, inden de er helt kolde, bliver de bløde og lækre og kan holde sig længe friske

Stikkelsbærchutney

Sådan gør du …

  • 2 spsk. olie varmes på panden og løg og chili steges af til løgene er blanke
  • 1 dl hyldeblomsteddiken hældes på og bringes i kog
  • Tilsæt stikkelsbærmarmeladen og lad den småkoge til den tykner en smule
  • Sæt chutneyen til afkøling
  • Rør revet citronskal i chutneyen og den er klar til servering.

Mayonnaise:

Sådan gør du …

  • Æggeblomme, sennep,
  • 1 tsk. hyldeblomsteddike
  • 1 tsk. salt og peber piskes godt sammen

Olien tilsættes lidt af gangen og piskes indtil olien er optaget

 

Kylling

Sådan gør du …

Vend kyllingebrysterne i olie og salt og peber og tilbered dem på grill eller i ovn til de er gennemstegte.
Når alting er lavet kan burgeren samles efter ønske.