Landmads burger med stikkelsbærchutney

Antal: 4 personer                    

 

Ingredienser:

 

 

 

 

Sådan gør du …

Gær og 2 tsk. salt røres ud i vandet Melblandingen tilsættes og æltes godt sammen. Dejen sættes til hævning i 15 min, hvorefter den æltes igen. Dejen æltes tildækket i 45 min. Dejen deles i 16 stykker og formes til boller, som sættes på en bageplade

 

Lad bollerne hæve i 10 min., hvorefter de trykkes flade og drysses evt. med havregryn. Bollerne efterhæves herefter på et lunt sted i 60 min. Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Varmes op på grill inden servering

 

Tips: Hvis bollerne tildækkes med et stykke plast, inden de er helt kolde, bliver de bløde og lækre og kan holde sig længe friske

 

Stikkelsbærchutney:
2 spsk. olie varmes på panden og løg og chili steges af til løgene er blanke. 1 dl hyldeblomsteddiken hældes på og bringes i kog. Tilsæt stikkelsbærmarmeladen og lad den småkoge til den tykner en smule

Sæt chutneyen til afkøling Rør revet citronskal i chutneyen og den er klar til servering.

 

Mayonnaise:
Æggeblomme, sennep, salt og peber piskes godt sammen. Olien tilsættes lidt af gangen og piskes indtil olien er optaget

 

Kylling:
Vend kyllingebrysterne i olie og salt og peber og tilbered dem på grill eller i ovn til de er gennemstegte.
Når alting er lavet kan burgeren samles efter ønske.

 

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.