Landmads fastelavnsboller

18 stk.  – Tidsforbrug ca. 1 time

Fyld

  • 250 g marcipan
  • 150 g chokolade

Du kan også bruge syltetøj, det du bedst kan lide.

Pynt

  • 2 dl Flormelis
  • 2 spsk. Kakao

Sådan gør du:

Smelt smør og mælk i en lille gryde til det er lunken
Smuler gær i en skål og hæld mælk og smør over og rør det sammen
Hæld sukker, æg og kardemomme ned i skålen og rør det godt sammen
Melet tilsættes lidt efter lidt, og dejen æltes.
Dejen skal være blød og glat, pas på den ikke blive tør.
Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time.
Dejen rulles ud i to firkanter på ca. 0,5 mm.
Del marcipan og chokolade i 18 stykker.
Del hver dej firkant i 9 firkanter, kom klump marcipan og et stykke chokolade på hvert af dej firkanterne.
Fold forsigtig kanterne sammen på firkanten – sørg for t alle huller er lukkede til.
Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem med lukningerne ned ad.
Dæk bollerne til og lad dem hæve 20 minutter.
Pensl bollerne med kold kaffe og bag dem ca. 15 min ved 200 grader.
Når de er gyldne er de færdige – Lad dem afkøle lidt inden de pyntes med glasur og serveres.

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.