Landmads forloren hare

Ingredienser

  • 4 skiver hvedebrød
  • 3 dl letmælk
  • 200 gr rodfrugter
  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 6 kviste timian
  • 200 bacon i skiver

    Sovs: 

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 1,2 liter mælk
  • 4 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl tyttebær
  • 30-40 gr, blåskimmelost
  • Frisk sur kål
  • 1 hvidkål
  • 10 kommenfrø
  • 10 dildfrø
  • 8 enebær
  • 2 dl tør æblecider
  • 2 dl cidereddike
  • 1 spsk havsalt
  • 2 spsk honning fra De 5 Gaarde
  • 4 skalotteløg

 

Sådan gør du …

Skær brødet i tern og lig det i blød i 3 dl mælk.
Skræl rodfrugterne og riv dem fint på et rivejern. Skær løget i fine tern samt 100 gr bacon.
Kom salt og peber, samt æg i farsen og rør det grundigt sammen til en lind og jævn fars. Lad den køle ned i køleskabet mens du laver sovsen.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør det ud til det bliver jævnt. Skru lidt ned for varmen og kom mælken i lidt efter lidt, tilsæt laurbærblade samt salt og peber.

Form dine “hare” i rette størrelser (stegetid afhænger af størrelse) og læg bacon på toppen. Kom dem i en ovnfastfad og kom sovsen ved dem så de bager/steger i sovsen.
Når haren er færdig sigter du saucen fra og kommer 1 dl fløde ved samt blåskimmel osten og 1 dl tyttebær. Kog den ned til ønsket konsistens og smag.

Frisk sur kål
Del kålen i 4 og snit det fint.
Kom de tørre krydderier i en morter eller krydderiblender og kom dem i en lille gryde med æblecider og eddike og kog det op. Efter opkogning, kom det hen over kålen og vend det grundigt sammen med snittet skalotteløg og masser af frisk kværnet peber. Lad det trække min 1 time inden brug. 

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.