Landmads græskarsuppe

En cremet og suppe fuld af smag, ideel til det danske efterår og vinter.
Til 10 personer

Ingredienser:

Suppen:

  • 1½ kilo skrællet og udkernet græskar
  • Hokkaido-squash 
  • 800 gram fintsnittet løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl. olivenolie, til sautering
  • 1 liter vand
  • Havsalt
  • Peber fra kværn
  • Sukker
  • 2½ dl fløde
  • Citronsaft
  • Smør 
  • Cremefraice 38%

Sprøde græskarkerner:

  • De friske, rensede græskarkerner
  • Olivenolie
  • Havsalt

Sådan gør du …

Sauter løg og hvidløg 15-20 minutter i olivenolie ved medium varme med salt og peber. Skær græskarret i mindre stykker. Kom græskarret ned til løgene og sauterer med i 5 minutter. Tilsæt vandet og fløden og kog, til græskarret er mørt. Stavblend til en jævn konsistens med lidt smør eller cremefraice 38%.

Smag til med salt og peber, citronsaft og evt. sukker.

Serveres med ristede græskarkerner, cremefraiche og hørøget olie