Landmads græskarsuppe

En cremet og suppe fuld af smag, ideel til det danske efterår og vinter.
Til 10 personer

Ingredienser

Suppen:
1½ kilo skrællet og udkernet græskar
(Hokkaido-squash er bedst og lettest at få fat på)
800 gram fintsnittet løg
3 fed hvidløg
1 dl. olivenolie, til sautering
1 liter vand
Havsalt
Peber fra kværn
Sukker
½ liter græsk yoghurt
Citronsaft

Sprøde græskarkerner:
De friske, rensede græskarkerner
Olivenolie
Havsalt

Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg 15-20 minutter i olivenolie ved medium varme med salt og peber. De skal langsomt blive gyldne og karamelliserede, i takt med at vandet fordamper, og sukkeret i løgene karamelliserer.

 

Skær græskarret i mindre stykker. Kom græskarret ned til løgene og sauterer med i 5 minutter. Tilsæt vandet og fløden og kog, til græskarret er mørt. Stavblend til en jævn konsistens med lidt smør eller cremefraice 38%.

Smag til med salt og peber, citronsaft og evt. sukker.

 

Serveres med ristede græskarkerner, cremefraiche og hørøget olie

Suppen kan holde sig minimum 7 dage på køl ved korrekt nedkøling.