Landmads julesylte

Tidsforbrug ca. 2 timer + 3 timers kogetid

  • 1 griseskank 1 1/2 – 2 kg.
  • 1 hel stor svine mørbrad, 7 – 800 g.
  • 1 cm tyk skive af en knoldselleri
  • 1 madæble
  • 1 stort løg
  • 1 lille buket timian
  • 1 tsk allehånde
  • 15 – 20 stk hele peberkorn
  • 10 stk hele, tørrede nelliker
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 3 tsk salt

Sådan gør du: 

Skyl skanken godt under den kolde hane. Mørbraden renses for sener.
Selleri, løg og æble skæres i både og tern. Sammen med krydderierne lægges de i bunden af gryden.
Kødet anbringes over dette – og saltet tilsættes. Gryden fyldes med vand, til det dækker kødet.
Koges ca 3 timer til kødet er helt mør.
Der skummes flere gange.
Når kødet er mør, tages det op på et fad.
Ben, hud og noget fedt fjernes.
Benene lægges tilbage i suppen og koges med uden låg, mens suppen
koger ind.
I mellemtiden skæres kødet i mindre stykker.
Et stort løg skæres i små tern.
Når suppen har kogt ind til ca 1 1/2 l, sies den gennem et dørslag.
Lad den stå lidt – og skum så fedtet af.
De snittede løg hældes i suppen, der koges op ca 5 min.
Det skårne kød hældes i suppen og det hele koges 10 min.
Smag til nu!

Herefter kan sylten hældes op i bakker/forme, bokse og stilles til afkøling.
Efter en nat i køleskab er den stivnet.

En rugbrød med sylte, sennep og hjemmelavede rødbeder – så kan det ikke
blive mere dansk jul

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.