Landmads koldhævede gulerodsboller

Antal: 16 stk.                       

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 3 dl mælk
  • 2 dl. vand
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. olie
  • 2 store gulerødder, revne
  • 4 dl. grahamsmel
  • 6,5. hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 2 dl. havregryn
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du … 

Kom vand og mælk i en skål og rør gæren ud heri.
Kom alle de resterende ingredienser i skålen og rør det sammen til en blød dej.
Film dejen og stil den i køleskabet natten over.
Tag dejen ud af køl, kom den med en ske på en bageplade i ønsket størrelse og lad bollerne hæve i ca. 20 min.
Tænd ovnen på 180 grader og stil en lille skål med vand nederst i ovnen.
Pisk ægget sammen og pensel bollerne og bag dem i ca. 20 min, til de er færdige.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.