Landmads kylling

Til 10 personer 

Ingredienser:

  • 20 stk. Frijsenborg Herregårds kyllingeunderlår 
  • ½ dl rapsolie fra De 5 Gaarde
  • salt
  • 1½ kg nye kartofler
  • 1 bundt persille
  • 2 stk. citroner

Rabarberkompot

  • 1 kg g rensede rabarber
  • 4 dl sukker
  • 1½ dl vand

Agurkesalat

  • 2 hele agurker
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • sort peber


Flødedressing

  • ½ dl frisk citronsaft
  • ½ dl sukker
  • ½ l piskefløde
  • salt og kværnet peber

 

Sådan gør du …

Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Læg rabarberne i en gryde og vend dem med sukker. Flæk vaniljestangen på langs og kom den i gryden. Tilsæt en lille smule vand så der lige er lidt i bunden af gryden. Lad rabarberen varme stille og roligt op og rør forsigtigt i gryden med jævne mellemrum. Når kompotten er mørnet til ønsket konsistens slukkes for varmen og nedkøling igangsættes. server den afkølet til kyllingelårene.

Flødedressingen: Pisk citronsaft med sukker, tilsæt piskefløden og pisk til en ensartet creme. Smag til med salt og kværnet peber og evt. mere citronsaft.

Tænd ovnen på 180° C.

Dup kyllingelårene med køkkenrulle, pensl med rapsolie og drys med salt. Steg kyllingelårene i ovnen i cirka 20-25 min.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 8 min. Lad dem herefter trække møre i vandet (cirka 8 min mere) Hak persillen groft og vend det med revet citronskal.

Drys kyllingelårene med citronpersille 5 minutter inden de er færdig stegt.

Vend de kogte kartofler i resten af citronpersillen og server dem til de varme kyllingelår med rabarberkompot og flødedressing.

Agurkesalaten: Skræl agurkerne og del dem på langs. Skrab marven ud. Skær dem i skiver på cirka 1 cm i tykkelse. Bland eddike med sukker og vand, pisk væsken til sukkeret er opløst. I mellemtiden drysses de skåret agurker med salt og lad dem trække i en skål. De skal trække i cirka 30 min, hvorefter de skylles for salt inden de kommes i lagen med eddike og marineres, de må gerne have bid of friskhed. Server dem til kyllingen.

Servér evt en lille side salat eller en frisk grønt salat vendt med mormor dressing.

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.