Landmads labskovs

Ingredienser: 

  • 1 kg sprængt kalvebryst
  • 5-6 løg
  • 2 kg kartoffler
  • 5 nelliker
  • 8 laurbærblade
  • 12 sorte peberkorn
  • 2 mellemstore rødbede
  • 2 bundter purløg
  • 300 g. smør
  • Salt/peber 
  • Eddike 
  • Olie 

 

Sådan gør du …

Skær kødet ud i tern. Pil løgene og snit dem groft. Kom begge dele i gryde og dæk med vand. Kog det op, og skum af for urenheder når det koger. Lad så kødet koge i 3-4 min, og skum så af igen.
Krydderierne kommes i en gazepose/eller lign, så de ikke ligger løst i væsken. En sigte kan også bruges. Kog kødet i cirka 40-45 min og tag derefter krydderierne op. Skræl kartoflerne og skær dem i grove store tern. Kom dem ned til kødet, og kog det til det begynder at mose lidt (20-25 min).

Når ønsket mørhed/konsistens er opnået smages til med salt og peber.

Snit rødbeden i tynde skiver. Gerne på mandolin eller lign. Opbevar dem i koldt vand. Før servering marineres den ønskede mængde i olie/eddike/salt/peber. Snit Purløg så fint som muligt, og drys på, samt en stor klat smør på toppen.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.