Landmads rødder i karry

Ingredienser

  • 6 store gulerødder
  • 400 g knoldselleri
  • 6 stængler bladselleri
  • 4 porrer
  • 4 løg
  • 4 æbler
  • 6 spsk rapsolie fra De 5 Gaarde
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk god karry pulver
  • 4 dl vand
  • 4 spsk æbleeddike
  • 2 dl piskefløde
  • 25 g frisk revet ingefær
  • Saft og skal af citroner
  • Friske krydderurter til drys

 

Sådan gør du …

Rens og klargør alle grøntsagerne og skær det ud i gode mundrette bider. Kom olien i en gryde og rist karryen af et lille minuts tid så det frigiver smag og aroma, pas på det ikke brænder. Tilsæt alle grøntsagerne og lad det sautere stille og roligt i 2-3 min. Tilsæt så vand og eddike og lad det dampe under lag i 4-5 min til de er møre, men så de stadig har et lille bid. Tilsæt fløden og lad det koge godt ind til saucen begynder at tykne og blive dejlig cremet. Riv ingefær og citron i retten og pres og smag til med saften fra citronen.

Den kan spises som den er, drysset med krydderurter og evt en klat creme fraiche, yogurt eller skyr. 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.