Marcipankonfekt med chokoladeovertræk

Ingredienser

  • Marcipan 
  • Amarettosyltede kirsebær
  • Rosiner (udblødt i lidt god rom natten over)
  • Stærk kaffe og lidt kahlua
  • Flormelis
  • God chokolade

 

Sådan gør du …

For alle 3 varianter gælder det at man smager til med lige så meget fyld som man ønsker. Bliver massen for våd, æltes blot flormelis i til der igen kan arbejdes med det. Rulles i kugler i ønsket størrelse og dyppes i tempereret mørk chokolade.

 

Temperering af mørk chokolade

Hak alt chokoladen fint. Smelt 3/5 af chokoladen over vandbad til ca. 48-50 grader. Tag chokoladen af vandbadet og kom de sidste 2/5 chokolade i og lad den smelte med under omrøring, det tager ca. 10 minutter. Chokoladen skal ideelt være 31-32 grader. Nu skulle du gerne opnå en fin blank overflade og det helt rigtige knæk på chokoladen.