Marcipankonfekt med chokoladeovertræk

Hjemmelavede marcipanstykker!!

Det er vel det mest uundværlige julesnolder juleaften. I hvert fald hjemme hos mig. Og vel også i langt de fleste andre hjem med små børn. Ikke nødvendigvis fordi det smager fantastisk, eller ser vidunderligt ud. Men nok nærmere fordi det er forbundet med en helt særlig form for hygge, at hele familien har lavet det sammen og frembragt de bedste kreationer man hver især formår.

Og i virkeligheden er de jo kun fantasien der sætter grænser for hvad for noget smag/fyld der kommes i marcipanen. Her er 3 varianter jeg selv er ret vild med.

Ingredienser

  • Marcipan 
  • Amarettosyltede kirsebær
  • Rosiner (udblødt i lidt god rom natten over)
  • Stærk kaffe og lidt kahlua
  • Flormelis
  • God chokolade

 

Fremgangsmåde

For alle 3 varianter gælder det at man smager til med lige så meget fyld som man ønsker. Bliver massen for våd, æltes blot flormelis i til der igen kan arbejdes med det. Rulles i kugler i ønsket størrelse og dyppes i tempereret mørk chokolade.

Temperering af mørk chokolade

Hak alt chokoladen fint. Smelt 3/5 af chokoladen over vandbad til ca. 48-50 grader. Tag chokoladen af vandbadet og kom de sidste 2/5 chokolade i og lad den smelte med under omrøring, det tager ca. 10 minutter. Chokoladen skal ideelt være 31-32 grader. Nu skulle du gerne opnå en fin blank overflade og det helt rigtige knæk på chokoladen.