Ny Lundgaard

Midt i jylland, i det smukke landskab mellem Nørreådalen og Skals Ådal, finder du Ny Lundgård Ismejeri.

Der ligger vores mejeri og gårdbutik, hvor vi sælger økologisk is fremstillet af mælk og fløde fra vores egne køer. Alle råvarerne vi bruger til isen er økologiske. Æggeblommerne vi bruger deri er ligeledes økologiske og pasteurisede uden tilsætningsstoffer. Alt i isen er sødet med rørsukker. Frugterne og bærerne vi bruger i vores is, er købt hos vores lokale og økologiske frugt- og bæravlere, og den eksotiske frugt købes hos Solhjulet.

Ny Lundgård

Ny Lundgård er et økologisk landbrug med mælkeproduktion. Gårdens besætning består af ca. 80 køer i tre-racekrydsning – sortbroget, rød dansk malkerace og jersey. Herudover er der opdræt af kvier og stude. Mælken leveres dels til eget ismejeri og til Thise Mejeri. En stor del af gårdens ungdyr bruges til naturpleje ved Fussingø, og i egen eng, så der produceres naturkød.
Gården ligger naturskønt ved naturstien fra Hammershøj. På gården arrangeres hvert år Køernes forårsfest i april – den dag de økologiske køer lukkes på græs, og økologisk høstmarked den første weekend i september. På gården er der i 2009 etableret gårdbutik og ismejeri.

 

Ny Lundgård Ismejeri fremstiller økologisk is , både flødeis og sorbet is i mange forskellige varianter, samt Yoghurt Is og Skyr Is af Yoghurt og Skyr fra Thise Mejeri. Flødeisen fremstilles af gårdens egen mælk og fløde, og sorbetisene fremstilles af frisk frugt fra lokale avlere, så vidt det er muligt at skaffe det. Den eksotiske frugt købes hos Solhjulet i Silkeborg. Sorbetisen består af 50% frugt, sukker og vand, og smager som at stå ved frugtbusken. Isen er uden tilsætningsstoffer af nogen art, og alle is er glutenfri. Sorbetisene er desuden også laktosefri.
Ismejeriet er et oplagt udflugtsmål, hvor man kan gå en tur i de skønne omgivelser og se og røre ved dyrene, som leverer mælken til isen. Ny Lundgård giver oplevelser til alle sanser, og der produceres

Gourmetis til nydelse og forkælelse af sig selv og sine gæster.

Her bor vi

Randersvej 58, 8830 Tjele