Nytårsmenu: Gateau Marcel med Vanilleis og bærkompot

6 personer

  • 200 gr. usaltet øko smør
  • 200 gr. mørk chokolade
  • 100 gr. sukker
  • 1 dl æggeblommer – fritgående æg
  • 100 g sukker
  • 2,25 dl past.past æggehvider

Vaniljeis: 

  • 50 g sukker
  • 50 g past. æggeblommer
  • 200 g piskefløde
  • ½ spsk. vaniljesukker

Bærkompot:

  • 100 g blandede bær – lokalt dyrket
  • 30 g sukker

Hvid chokoladetvil:

  • 50 g hvidchokolade

 

Fremgangsmåde

Gateau Marcel

Smør, chokolade og sukker smeltes i en gryde.

Æggeblommerne røres forsigtig i den smeltede masse.

De sidste 100 g sukker og æggehviderne piskes til stiv marengs og vendes forsigtigt i chokolademassen. 2/3 af massen hældes i passende smurte forme og bages ca 12 min ved 170 grader.

Kagen tages ud af ovnen og slåes en gang i bordet, så midten falder sammen.

Kagen køles lidt af, før den resterende masse hældes på,hvorefter kagen fryses ind.

Kagen serveres letfrossen (tages ud 10 min før servering).

Vanilieis

Æggeblommer og sukker piskes til en let æggesnaps.

Piskefløde piskes let stift.

Piskefløden vendes forsigtigt i æggemassen.

Is massen hældes på passende forme og fryses ind.

Bærkompot

Bærene og sukkeret varmes forsigtigt op til sukkeret er opløst og bærene er varme, stilles koldt til servering.

Chokoladen hakkes og drysses i et tyndt lag på bagepapir på en plade.

Bages ved 180-200 grader i ovnen indtil det begynder at karamelliseres i overfladen.

Der lægges et stykke bagepapir ovenpå og så kan det rulles i passende tykkelse.

Brækkes i passende stykker og kommes i lufttæt beholder.

champagne_medium

 

 

 

 

     GODT NYTÅR