Opskrifter

Andesteg med skysauce

Ingredienser 1 stk. and på ca. 3-3.5 kilo. Fritgående selvfølgelig… det kan smages! Du kan altid bestille dine ænder i din Landmad  2-3 friske syrlige æbler fra dit lokalområde 2 stk. rødløg 1 poser...

Brune kager

Jeg har endnu engang været i min mormors gamle håndskrevne, og for øvrigt svært læselige opskrifter. Det har jeg, for at kunne dele denne fantastiske brunkageopskrift med jer.   Ingredienser: 625 g Mørk sirup 125 g...

Fedtebrød

Jeg elsker simpelthen fedtebrød! De er faktisk min favorit bland julesmåkagerne (skarpt forfulgt af vaniljekranse, pebernødder og brunkager) og når de så oven i købet er de nemmeste og hurtigste at lave, kunne det jo...

Grundmayonnaise

Mayonnaise bruges til at smørre sandwichbrød og tilfører en cremet og frisk smag, som binder resten af sandwichens ingredienser sammen. Den er virkelig simpel og hurtig at lave. Ingredienser 2 æggeblommer 1 tsk. go’ sennep 1 tsk. rødvins-, æblecider-, eller...

Hampe-deller

Har du også hørt at hamp er den nye superfood? – Men hvad skal man lige bruge hamp i? Her er et forslag på nogle fantastisk frikadeller med masser af grønsager og selvfølgelig hamp. Opskriften fra Smagsgiveriet indeholder groft hampmel fra Møllerup Gods. Ingredienser...

Hasselbackkartofler med Kirsebær Sirup

Hasselback Kartofler Kartoflerne snittes halvt igennem, pensles med olie og bages i ovnen, til de er gyldne. Tag kartoflerne ud og pensel dem med smeltet smør og ”kør” nogle striber kirsebærsirup ud over hver kartoffel, afslut med salt. Sæt dem i ovnen igen ved 250...

Havregrynskugler

Et af de sikre hit i julen er havregrynskugler – de elskes af både børn og voksne. Her er de lavet af sort havre fra Birkedommergård. Ingredienser 500 g blødt smør 250 g flormelis eller blendet rørsukker 65 g kakao 650 g havregryn af sort havre Fremgangsmåde Alt...

Hjemmelavet is med Valnødder i Kirsebær Sirup

Hjemmelavet is er noget af det mest fantastiske, og med muligheden for at tilsætte sine egne favorit-smage, er der ingen grænser for hvor meget man kan gøre den til sin egen, eller hvor god den kan blive. Hos Landmad elsker vi nogle af de mange frugtsirupper, og deres...

Hjemmelavet rødkål

Det er ikke så svært, som du tror, så kast dig bare ud i en hjemmelavet rødkål. Ingredienser: ½ rødkål, 1 spsk. andefedt, 1 stjerneanis, 2 laurbærblade, 1 spsk. ribsgele, 1 dl æbleeddike, 2 dl god...

Jordbærsaft & Marmelade

JORDBÆRSAFT Sommeren er ikke helt som vi gerne vil have den… …men så må vi ind i kampen selv! Hvad er mere Dansk sommer end jordbær? Derfor har jeg så fundet nogle lækre opskrifter til dig, så vi sammen kan forlænge sommeren med duften af jordbær safter,...

Julecookie

Her har vi taget en god klassisk chokolade cookie og givet den et twist af jul, med hasselnødder, kanel og tørrede frugter. Og det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Så længe man skifter tørstof med...

Kandiserede æbler

Selvom kandiserede æbler faktisk er en ret ny tradition fra omkring år 1908, så betyder den alligevel for de fleste, både børn og voksne hygge og jul. For mig selv er den helt rigtige julestemning først rigtig på plads,...

Kokostrøfler

Har man lyst til en lidt anderledes slags julekonfekt, er kokostrøflen her et godt bud. Den er en smule sød i sig selv, men i sammenspil med den lidt bitre kakao, giver det en dejlig balance. Og er et godt indslag blandt de nok så kendte...

Landmads grillede grøntsager

En lækker, sund og nem ret fyldt med vitaminer.   Ingredienser:   1 savojkål  koldpresset jomfruolivenolie  300 g østershatte eller svampe efter smag  2 rødløg  Marinade:  5 spsk koldpresset...

Landmads græskarsuppe

En cremet og suppe fuld af smag, ideel til det danske efterår og vinter. Til 10 personer Ingredienser Suppen: 1½ kilo skrællet og udkernet græskar (Hokkaido-squash er bedst og lettest at få fat på) 800 gram fintsnittet løg 3 fed hvidløg 1 dl. olivenolie, til sautering...

Landmads grød

Morgenmaden er – som det siges – dagens vigtigste måltid, og med den sunde sorte havre som basis for en grød, med friske bær, er den også en af de mest velsmagende. Det er en hurtig ret, og gør dig parat til at sætte dagen igang! Ingredienser: 1 dl...

Landmads gulerodssuppe

En simpel suppe, som både glæder smagsløgene og øjnene med sin karakteristiske orange farve og milde smag. Ingredienser: Ingredienser 800 g gulerødder 300 g løg 150 g smør 150 g grødris 5 kviste timian 2.5 l hønsebouillon 200 g koldt smør Fremgangsmåde: Suppen kan...

Landmads ribbenssteg

Ribbensteg er skåret af svinebryst, kogestykke, stegestykke eller slag. Sprødt og saftigt, er det en af de klassiske danske retter, og er bygget på meget simple ingredienser. Fremgangsmåde Ribbenstegen befries for eventuelle ben og brusk....

Landmads salte mandler

Om det er som en hurtig snack, en lille ting at nyde over en øl, er salte mandler et lækkert, hjemmelavet alternativ til chips m.m. Her er hvordan du kan lave dine egne. Ingredienser 25 g salt 50 g sukker 2 dl vand 250 g mandler Fremgangsmåde   Salt og sukker...

Landmads sandwiches

En af de mest populære ting i Landmads caféer er vores sandwiches, som fåes i flere forskellige varianter. Der er tale om en grundopskrift, som kan tilpasses stort set alle typer sandwich – lige fra den klassiske kylling/bacon, over røget laks, spegepølse,...

Landmads tarteletter

Landmads version af denne klassiker inkluderer en hjemmebagt skal og en helt fantastisk tarteletfyld Fremgangsmåde En butterdejsplade skæres i kvadrater på ca. 5,5 cm og lægges over en smurt muffinsform der er vendt på hovedet på en bageplade. Ovenpå lægges en...

Marcipankonfekt med chokoladeovertræk

Hjemmelavede marcipanstykker!! Det er vel det mest uundværlige julesnolder juleaften. I hvert fald hjemme hos mig. Og vel også i langt de fleste andre hjem med små børn. Ikke nødvendigvis fordi det smager fantastisk, eller ser vidunderligt ud. Men nok nærmere fordi...

Nougat brud med Cornflakes

Nogle gange er de simpleste ting de lækreste!!! Et godt eksempel på den påstand er disse lækre nougat brud. 3 ingredienser og lidt tålmodighed mens de størkner, og bum så har du et nemt og virkelig lækkert stykke...

Nytårsmenu: Gateau Marcel med Vanilleis og bærkompot

6 personer 200 gr. usaltet øko smør 200 gr. mørk chokolade 100 gr. sukker 1 dl æggeblommer – fritgående æg 100 g sukker 2,25 dl past.past æggehvider Vaniljeis:  50 g sukker 50 g past. æggeblommer 200 g piskefløde ½ spsk. vaniljesukker Bærkompot: 100 g blandede...

Ris a la mande

Ingredienser Risengrød: 125 g grødris 2 dl vand 1 l sødmælk Et nip salt og et nip sukker 1 stang vanilje (kun hvis grøden kun er til ris a la mande) Ris a la mande: 1 portion risengrød kogt dagen før 4 dl piskefløde 1 stang vanilje 4 spsk. flormelis 150 g smuttede...

Vaniljekranse

I den søde juletid elsker vi duften af friskbagte småkager. Især vaniljekransene er et hit så i stedet for at bage EN stor portion i starten af december. Laver vi en stor portion dej og deler den op. På den måde kan vi nyde duften...

Verdens bedste æbleskiveopskrift

Dette er i særklasse den bedste opskrift på æbleskiver jeg kender. en er oprindeligt min mormors gamle opskrift fra hendes barndomshjem. Jeg har dog lavet mine egne små justeringer hen ad vejen, og kombineret med det lille trick der giver de...

Viden om: Hamp

Hampplanten har tjent mange formål gennem sin 12.000 års lange historie. Hampplantens frø kan anvendes til fødevare og så længe det er den industrielle hamp der dyrkes og spises, skal man ikke være bange for at ende i en...

Viden om: Kød på frost

Det er egentlig noget underligt noget – Det med frosset kød. Alt vores kød i Landmadbutikken er på frost, det er der en del der studser over – og spørger til hvorfor vi ikke har kødet fersk? Det er der en helt fantastisk god forklaring på. Når man kommer fra...

Æbletoddy

Denne æbletoddy er perfekt til at varme sig på, på en råkold vinteraften. Eller som alternativ til den nok så velkendte røde julegløgg, som fås alle steder, i alle afskygninger, og med svingende kvalitet i hele december. Det vigtigste i denne opskrift er selvfølgelig...