Landmad.dk   

Indkøbskurv

0 vare

Aroniabær Fint Drys Elkærholm Frugtplantage

Aroniabær Fint Drys Elkærholm Frugtplantage

Aroniabær drysset er et smagsneutralt rent dansk avlet og fremstillet naturprodukt uden tilsætningsstoffer eller fortynding.
Fint formalet frugtkød, -skal og -kerner af egne aroniabær, som er skånsomt tørret, så de bioaktive antioxidanter er bevaret bedst muligt. Drysset har en meget svag frugtagtig smag, men farver dramatisk violet.
Det næsten sorte Aroniabær fint drys, der består af 100% formalede skaller og frugtkød af Aroniabær, vidner om et meget højt indhold af den gruppe af antioxidanter, der hedder Anthocyaniner.
Vi har gennem et forskningsbaseret udviklingsprojekt gennemgået, målt og minutiøst trimmet hvert eneste af vores produktionsprocesser for at sikre, at flest mulige af Aroniabærrets høje indhold af antioxidanter bevares. Analyser af det færdige produkt dokumenterer, at vi i høj grad er lykkedes med vores drys-projekt.

Aroniabær fint drys er et ensartet fint drys, der blander sig fint op i tørvarer eller som naturligt farvegiver madlavningen (ved at opbløde et par tsk. i vand/fløde/sherry etc).
Anvendelsesmulighederne er mange: I din müesli, smoothies, småkager eller som dry-rub til gravad laks! Du kan også få en flot violet glasur ved at opbløde et par tsk. drys i lidt vand, si kornene fra og så hælde flormelis i. Tip: Kom en halv strødåse i et kg havregryn, som blandes i en skål, og hældes tilbage i posen. Så har du til ca. 14 dage og det svarer til vores anbefalede dosering nemlig en strødåse om måneden per person. Leveres i en praktisk strødåse der kan stå på køkkenbordet.

Pris: DKK 49,00 
Antal:

Elkærholm Frugtplantage

På Elkærholm nordvest for Kolding, har vi dyrket Aronia siden 2001 og har idag Danmarks suverænt største areal med Aronia. Kulturen dyrkes miljøvenligt på naturens præmisser.

Vi er en frugtavlsfamilie på 4. Mor Dorthe er faktisk 3. generations frugtavler og uddannet på Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole som Hortonom linien for Gartneri og Frugtavl. Far Hans Peter er uddannet landmand og landbrugstekniker, inden han tog en master i Plantefysiologi fra Reading University, England.

Frem til 2003 havde vi begge fuldtidsjob som henholdsvis afdelingsleder og konsulent.Vi har børnene Andrea og Erik som vi virkelig nyder at have omkring os og som deltager aktivt i livet på gården.Vi har altid haft en drøm om at blive selvstændige og Dorthes flirt med naturmedicin ledte os på sporet af Aronia.

For at sikre familiens basisøkonomi plantede vi også et større areal med ribs og stikkelsbær. Dyrkningsteknikkerne i Aronia, stikkelsbær og ribs minder nemlig meget om hinanden, så maskinparken kunne holdes på et minimum.

Efter mange års forsøg på at finde den helt rigtige udvinding af saften fra Aronia lykkedes det endelig i 2011 at få løst gåden. Fra foråret 2012 har vi selv forarbejdet bærrene til saft i vores egne - og i vel nok Danmarks mindste - fødevaregodkendte lokaler. 
 

Her bor vi


Andre produkter fra samme producent