Landmad.dk   

Indkøbskurv

0 vare

Islandsk havsalt Krydderibazar

Islandsk havsalt Krydderibazar

Vores Islandske havsalt fremstilles via en gammeldags og bæredygtig metode, som bidrager med en rund og intens saltsmag.

Processen starter med at varme havvand op i tanke indtil den optimale saltkonsistens er nået – herefter koges saltlagen og bearbejdes manuelt indtil saltkrystallerne er klar til at blive høstet. Det bæredygtige element består i at alt energien fra bearbejdningsprocessen bliver anvendt i alle saltfremstillingsproccesns faser - i dampning, kogning og tørreproces, og til sidst genbrugt til opvarmning af huse.

Historien om salt
Salt har i tusinder af år været anvendt som konserveringsmiddel til fødevarer. Salt er fundet i antikke ægyptiske grave helt tre årtusinder f.Kr. i form af saltede fisk og fugle. Det er da også omkring 2800 f.Kr. at ægypterne handlede med saltet fisk til fønikerne mod cedertræ og glas. Saltet blev også efterspurgt i middelalderen for dets konserveringsevne, hvor der op gennem tiden opstod mange myter om salt.
Engang var salt nemlig særdeles kostbart, og hvis man havde råd til dette krydderi, var det tegn på rigdom og høj status. Salt har været så værdifuldt, at man engang kaldte det ”Det Hvide Guld”. Talemåder om salt: Han ejer ikke salt til et æg. Tag det med et gran salt !

Hvad er salt og hvad bruges den til?
Salt er faktisk ikke et krydderi, da det ikke har sin oprindelse fra en plante. Når salt tilføres maden, har det en egenskaben som smagsforstærker, der er med til at fremhæve råvarernes egen smag. Den kemiske betegnelse for salt er NaCl eller natriumklorid. Salt anvendes traditionelt som almindeligt bord- og køkkensalt.
I dag er salt ikke bare salt, da der findes mange varianter som fx havsalt, tangsalt, sten- og bjergsalt, tørvesalt og sydesalt (inddampet grundvand).

Pris: DKK 25,00 
Antal:

Krydderibazar


Krydderibazar


Krydderibazar er et foretagende startet af tre passionerede madelskere, der i en søgen efter den autentiske smagsoplevelse befandt sig i en verden, hvor krydderiet aldrig blev helt det samme. I en tid, hvor folk i stigende grad søger efter det ypperste i køkkenet, er krydderibazar startet med den mission at bringe de mest intense og smagsrige krydderier ud i de danske hjem.

Vi har gennem årene smagt på utallige sorter af krydderier på forskellige kontinenter for at være i stand til at udvælge den højeste kvalitet. På stående fod har vi udvalgt 55 forskellige gourmetkrydderier, 8 forskellige salte og saltblandinger, 20 forskellige hjemmerørte blandingskrydderier og sidst men ikke mindst 3 forskellige dipmix.

Vi er løbende i dialog med vores bønder fra mange forskellige dele af verden, heriblandt Zanzibar, Sri Lanka, Ægypten, Serbien, Island, Tyskland og naturreservaterne Malabar, Kerala og Lake Pariyar i Sydindien. Alle vores krydderier bliver udvalgt ud fra fire grundprincipper, der gør, at vi er i stand til at levere de fineste ‘state-of-art’ krydderier til hele Danmark:
  • Krydderier der er 100 % økologiske og EU-certificerede
  • Krydderier dyrket af bønder vi har knyttet et tæt og troværdigt bånd med
  • Krydderier der er lokale og vilde sorter
  • Krydderier dyrket af bønder der går op i traditionelle dyrkningsmetoder

Hos krydderibazar forventer vi det bedste af vores bønder, hvilket kun bliver tilvejebragt, såfremt vi giver en fair behandling og en fair pris for deres høje engagement og lidenskab for kvalitet, og vi går således ind for fairtrade (Fair Handel). Fairtrade gør, at vores krydderier bliver dyrket og høstet med sjæl via håndkraft fra naturlige, vilde områder, hvor jorden er mættet af mineraler og vitaminer, hvilket bidrager til større og saftigere frugter, der efter tørring giver ekstra smag, kraftige dufte og stærke samt naturlige farver.

DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur er én af verdens førende organisationer i kampen mod tortur. DIGNITY forsker i forebyggelse af tortur, har forebyggende projekter i over 20 lande på verdensplan og har i København landets største rehabiliteringscenter for torturofre. På rehabiliteringscenteret arbejder læger, psykologer, fysioterapeuter og familieterapeuter tværfagligt for at give ofrene et bedre liv – et liv med værdighed. Vi støtter i samarbejde med vores kunder med 1 krone til DIGNITY for hvert produkt købt. 
 
Her bor vi

Andre produkter fra samme producent