Landmad.dk   

Indkøbskurv

0 vare

Sort Havregryn Birkedommergaard
Sort Havregryn Birkedommergaard

Sort Havregryn Birkedommergaard

Havregryn er morgenmadsklassikeren over dem alle. Det smager skønt og koster ikke alverden. Og så er det ovenikøbet super sundt, fuld af vitaminer og fibre, hvad enten du vælger at spise dem rå med mælk eller laver en grød, som du kan toppe med frisk frugt. Du kan også bruge dem i bagning (brug max 15%) og så får du et lækkert og svampet brød.
Sort havregryn er bare endnu bedre og har et højre olieindhold og lavere indhold af stivelse. Den sorte havre, Zorro, er en gammel sort, som har været væk i ca. 120 år, da udbyttet var for lille og afskalningen for svær, men nu genopdyrkes den igen her på slægtsgården.
Havregryn er hel, valset havre.
Havregryn skal opbevares tørt, mørkt og køligt.

Pris: DKK 25,00 
Antal:

Birkedommergård

Birkedommergård er en slægtsgård, og her er Niels Dolmer 6. generation. Han kender hvert et strå på sine marker, og så kan han næsten høre kornet gro.

Niels har sørget for at der også bliver en 7. generation sammen med sin kone Louise fra Landmad. De har sammen drevet gården i over 25 år og landbruget er udover at være et job også deres livsstil.

 
Gamle sorter til nye produkter

På gårdens jorde avles hvede, sort havre, byg, rug og raps som så forædles til mel og gryn på stenkværne efter oprindelige metoder.

Den populære sorte havre er en gammel sort som Birkedommergård har genopdyrket. Det smager skønt og så er det super sundt at spise havregryn og når det så er sort havre, så bliver det ikke meget bedre. Sort havre smager bare himmelsk og kan også bruges i madlavningen.På markerne går der limousinekvæg, som går og hygger sig ude og inde. Dyrevelfærd har altid været en selvfølge på gården.
 
Her bor vi

Andre produkter fra samme producent