Rabarber Clafoutis

Ingredienser:

  • 400 g rabarber
  • 2 1/2 spsk rørsukker

Dej:

  • 3 dl sødmælk
  • 3 æg
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 dl hvedemel
  • 2 spsk smeltet smør
  • 2 spsk rørsukker
  • Lidt flormelis til toppen

Sådan gør du …

Skær top og bund af rabarber. Skær dem i smør terne og drys dem med rørsukker og lad dem trække i 15-20 min.
Rør mælk, æg, sukker og vanilje sammen med halvdelen af det smeltede smør. Rør det til dejen er glat og fin uden klumper.

Smør et ovnfast fad på ca 20*20 eller lav dem i små former.
Hæld et tyndt lag dej i bunden og sæt dem i ovnen i cirka 5 min så bunden sætter sig. Kom da rabarber på og dæk med det resterende dej.
Bag dem yderligere cirka 25-30 min (afhæning af størrelse), du kan tjekke om den er gennembagt ved at stikke en kniv eller lign i midten af den, hvis kniven kommer op uden dej på er kagen klar.

Clafoutis er bedst serveret lun, drysset med lidt flormelis og evt en skefuld creme fraiche eller vaniljeis til.

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.