Ris a la mande

Ingredienser

Risengrød:

  • 125 g grødris
  • 2 dl vand
  • 1 l sødmælk
  • Et nip salt og et nip sukker
  • 1 stang vanilje (kun hvis grøden kun er til ris a la mande)

Ris a la mande:

  • 1 portion risengrød kogt dagen før
  • 4 dl piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 4 spsk. flormelis
  • 150 g smuttede mandler

Fremgangsmåde

Piskefløden piskes til flødeskum, ikke for stift, og vendes sammen med den helt kolde risengrød. Er risengrøden kogt kun til ris a la mande har vaniljen kogt med og det er derfor ikke nødvendigt med næste trin, som er at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. De gnubbes sammen med en tsk. sukker så kornene bliver skilt ad og ikke klumper i ris a la manden. Når vaniljen er tilsat smages der til med flormelis.

Start med at komme lidt mindre i end opskriften foreskriver, så er det nemmere at ramme den smag man bedst kan lide. Hak nu de smuttede mandler(husk at gemme en til mandelgaven) og vend dem i. sættes gerne til at trække et par timer et køligt sted. Serveres med dejlig kirsebær eller jordbærsauce købt i Landmad.