Rødkålssalat med appelsin og valnødder.


Denne opskrift er et fremragende alternativ til almindelig rødkål, og giver en tiltrængt friskhed og sprødhed midt i de tunge juleretter.
Vi laver den altid med dressingen, men kan sagtens nydes uden

Ingredienser:

  • Rødkål, ca 400 gram, eller hvad man nu lige synes passer
  • 2 appelsiner
  • En håndfuld valnøddekerner
  • 3 revne gulerødder 

 Sådan gør du …

Pil de yderste blade af rødkålen, smid dem væk og vask resten af kålhovedet.
Skær derefter et stort stykke af rødkålen (ca. 400 g), og skær det i meget tynde strimler.
Brug evt. et mandolinjern – Rødkål er ret groft, så de tynde strimler gør det lidt mere delikat. Skær skrællen af appelsinerne med en kniv. Derefter riv gulerrødderne
Det skal være så dybt at den hvide hinde på bådene ikke er tilbage. Skær appelsinerne i skiver.

Kom den skårne kål og de revne gulerødder i en skål, drys halve valnøddekerner over, og pynt med appelsinskiverne. Hvis man ønsker en dressing på sin salat, så er en lille hurtig vinaigrette. Denne vinaigrette indeholder honning, så den giver lidt sødme til rødkålen, så bitterheden fra valnødderne ikke bliver for dominerende.

Dressing:

  • 1 del honning – fra din honningmand
  • 1 del æbleeddike
  • 3 dele rapsolie – Fra De 5 Gaarde
  • Salt + peber