Rødkålssalat med appelsin og valnødder.

Ingredienser:

  • Rødkål, ca 400 gram
  • 2 appelsiner
  • 1 håndfuld valnøddekerner
  • 3 revne gulerødder ‘

Dressing: 

Sådan gør du …

Pil de yderste blade af rødkålen, smid dem væk og vask resten af kålhovedet.
Skær derefter et stort stykke af rødkålen (ca. 400 g), og skær det i meget tynde strimler.
Brug evt. et mandolinjern. Skær skrællen af appelsinerne med en kniv.
Det skal være så dybt at den hvide hinde på bådene ikke er tilbage. Skær appelsinerne i skiver. Derefter riv gulerrødderne

Kom den skårne kål og de revne gulerødder i en skål, drys halve valnøddekerner over, og pynt med appelsinskiverne. Hvis man ønsker en dressing på sin salat, så er en lille hurtig vinaigrette. Denne vinaigrette indeholder honning, så den giver lidt sødme til rødkålen, så bitterheden fra valnødderne ikke bliver for dominerende.

 


     

     

    Pin It on Pinterest

    Del og print

    Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.