Landmads rugbrød uden surdej

 

Antal: 1 rugbrød                    Tid: 3 timer

  • 2 dl vand
  • 20 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl øl
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. maltsirup
  • 6 dl fuldkornsmel
  • 3 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl knækkede rugkerner

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet og bland derefter de øvrige ingredienser i.
Rør dejen i ca. 5 min på en røremaskine.
Kom dejen i en form og glat overfladen ud med en dejskraber med lidt vand på.
Drys med solsikkekerner og lad rugbrødet hæve 1 ½ time.
Bag rugbrødet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 70-80 min.
Vend det varme brød ud af formen og lad det afkøle på en rist.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.