Samsø Cider

Samsø Cider – Vi putter den samske sommer på flaske.
Samsø Cider drives af Mette og Martin Levisen. Udover at producere Cider driver vi en butik, Kunststalden, på vores nedlagte landbrug, hvor vi sælger kunst og brugskunst, som primært er lavet af Mette. Martin står for cideren. Efter at have lavet cider på hobbyplan i 7 år, er vi begyndt at lave cider til salg i butikker og restauranter.

Æblerne til cideren får vi primært fra Alstrup Frugtplantage, som ligger i det naturskønne område ved Stavns Fjord på Samsø. Plantagen er etableret i 1930, og der dyrkes primært sorterne Ingrid Marie, Cox Orange, Aroma, Pigeon, Discovery, Bellida, Jonagold og Doyenne. Æblerne bliver dyrket under de bedste klimatiske betingelser. Ø-klimaet med de mange solskinstimer og den høje luftfugtighed, samt lysets reflektion fra havet, giver æblerne en flot farve og en perfekt aroma.

Rigtig cider er for os lavet på 100% upasteuriseret æblemost.

De iltede, kværnede æbler koldpresses nænsomt. Mosten hældes på tanke uden gær, enzymer, sukker eller andet. Vi lader naturen gøre arbejdet. Når den rette alkoholprocent og smag er opnået, hældes cideren på klare champagneflasker. Nu tilsættes en specialgær der producerer perlerne i flaskerne.

Efter minimum 100 dage på flaske, når det rette tryk er opnået, degorgerer vi flaskerne, (d.v.s. at bundfaldet fjernes), sødmen justeres med æblesirup og tilsidst lukkes flasken med en korkprop og muselet.

Her bor vi

Kærbakken 13, 8305 Samsø