Landmads sursød frikassé af lam

Ingredienser

  • 1200 g lammebov
  • 4 liter bouillon
  • 100 g hele sorte peberkorn
  • 50 g allehånde
  • 20 laurbærblade
  • 1 bundt timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt dildstilke
  • 8 stk. gulerødder
  • 4 løg
  • 8 stk. persillerod
  • 2 spsk. salt
  • 2 dl lys lagereddike
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 4-6 spsk. maizena
  • 1 bundt hakket dild
  • 1 sommerkål
  • 2 kg kartofler 

 

Sådan gør du  …

Skær kødet i tern. Blancher dem kort i kogene vand i 4-5 min og tag det op og lig dem i en anden gryde med band. Skum de sidste urenheder af væsken når det begynder at koge op.

Lav en krydderpose med peberkorn, allehånde, laurbær, timian, hvidløg, dildstilke og luk den godt af. Skræl alle rødderne og kom dem hele ned til lammet. Når de er kogt møre ved lavt blus og givet smag til lagen, tages de op og gemmes til garniture. (cirka 20 min) Lad kødet og krydderposen kog videre i godt 1 ½ time mere. Indtil kødet er helt mørt. Sigt så 2 liter af bouillonen og kom det over i en anden gryde og varm op. Smag denne sauce til med eddike, sukker, fløde og mælk samt salt og peber og jævn den med maizena. Husk at kog den godt igennem med maizenaen. Imens det koger igennem skæres grønt i mundrette stykker. Kom både kød og grønt over i gryden med sauce og smag til endnu engang.

Server med frisk hakket dild og snittet sommerkål som vendes i portionen lige inden servering. Server med kogte kartofler eller godt brød.

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.