Landmads tarteletter

Ingredienser

  • 1 kg. plukket Frijsenborg Herregårdskylling
  • 2 kg. blandet sommergrønt – Asparges, blomkål, bladbeder, gulerødder, ærter, spidskål, friske majs
  • ½ liter fløde
  • ½ liter sødmælk
  • 2 citroner
  • Hakket frisk persille
  • Hakket frisk dild
  • Tartelet skaller (hjemmelavede af butterdej)
  • evt. Hønsebouillon eller lign for ekstra smag
  • 150 g Smør
  • 8 spsk. hvedemel fra De 5 Gaarde
  • Salt og peber

 

Sådan gør du …

Klargør alle grøntsagerne og blancher dem kort i kogene saltet vand, blot i få minutter afhængig af hvilke grøntsager. Jo spædere og grønne de er, jo mindre tid skal de have. Asparges skal eksempelvis have mindre varme end en gulerod, så blancher det eventuelt sorteret. Køl grøntsagerne ned i vand med is lige efter blanchering så tilberedningen stopper.

Smelt i en gryde smør og tilsæt melet. Lad det bruse op og ”riste” i et kort øjeblik. Tilsæt mælken og tilsæt bouillon for ekstra smag. (Du kan med fordel have mælke/fond varmet op i en anden gryde i forvejen) kom mælk/fond i lidt ad gangen og hold nøje øje med konsistensen af sovsen, den må ikke blive for tynd da vi skal have blandet fyld i. Når sovsen er til ønsket konsistens smages til med citronsaft og skal fra citron, samt salt og peber.

Tartelet skallerne skæres ud i butterdej. Rektangler af cirka 10 * 10 cm skæres og kommes ovenpå muffin forme, de skal være vendt på hovedet så dejen kan bage ned over dem. Husk at sprøjte formene med lidt sprøjtefedt på ydersiden. Fordel formene på en bageplade og kom dejen ovenpå. Lig herefter et stykke bagepapir ovenpå dejen/formene og lig en bageplade ovenpå igen så de ligger i et lille pres. Dette gør at vi får en tartelet der kan stå flad så den ikke vælter med fyld i. Bag dem ved 180 grader i cirka 12-15 min. Eller til de er gyldne og flotte.

Ved servering varmes tarteletformen i et par minutter. Sovs varmes op og der tilsættes kylling og blandet grønt til de portioner man nu skal bruge. Vend hakket persille og dild i fyldet lige inden servering. 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.