Vaniljekranse

I den søde juletid elsker vi duften af friskbagte småkager.

Især vaniljekransene er et hit så i stedet for at bage EN stor portion i starten af december. Laver vi en stor portion dej og deler den op. På den måde kan vi nyde duften og kvaliteten ved friskbagte småkager 2-3 gange om ugen i stedet. Og det er så dejligt nemt når dejen er klar i køleren og bare skal køres ud og bages af.

Ingredienser:

  • 500 g Birkedommergård hvedemel,
  • 200 g sukker,
  • 375 g smør,
  • 2 stænger vanilje,
  • 2 æggeblommer,
  • 50 g meget finthakkede mandler

Fremgangsmåde

Smørret smuldres i melet, sukker vanilje, mandler og æggeblommer tilsættes og dejen samles. Vaniljekransene bliver flottest hvis du ligger din dej på køl i mindst 3 timer, inden den køres igennem en kødhakker med småkageforsats på. Til vaniljekranse er det den med stjernemønster der skal bruges. Dej ”stængerne” formes til kranse i den størrelse man foretrækker, og kommes på bageplader med bagepapir. Bages ved 200 grader (varmluft 180) i ca. 12 minutter.

Opbevares i tætsluttet dåse eller glas.