Vaniljekranse

I den søde juletid elsker vi duften af friskbagte småkager.

Især vaniljekransene er et hit så i stedet for at bage en stor portion, i starten af december. Laver vi en stor portion dej, og deler den op. På den måde kan vi nyde duften og kvaliteten, ved friskbagte småkager, 2-3 gange om ugen i stedet. Og det er så dejligt nemt, når dejen er klar i køleren og bare skal køres ud og bages af.

Ingredienser:

  • 500 g hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 200 g sukker
  • 375 g smør
  • 2 stænger vanilje
  • 2 æggeblommer
  • 50 g finthakkede mandler

Sådan gør du …

Smørret smuldres i melet, sukker, vanilje, mandler og æggeblommer tilsættes og dejen samles. Vaniljekransene bliver flottest, hvis du ligger din dej på køl i mindst 3 timer, inden den køres igennem en kødhakker med småkageforsats på. Dej ”stængerne” formes til kranse i den størrelse man foretrækker, og kommes på bageplader med bagepapir. Bages ved 200 grader (varmluft 180 grader) i ca. 12 minutter.

Opbevares i tætsluttet dåse eller glas.