Verdens bedste æbleskiveopskrift

Dette er i særklasse den bedste opskrift på æbleskiver jeg kender.

en er oprindeligt min mormors gamle opskrift fra hendes barndomshjem. Jeg har dog lavet mine egne små justeringer hen ad vejen, og kombineret med det lille trick der giver de fineste helt runde og fyldige æbleskiver bliver det til intet mindre end verdens bedste æbleskiver.

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 5 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids bagepulver
  • 3 æg
  • 4 1/2 dl kærnemælk
  • 3 spsk. god rapsolie
  • Kornene fra en ½ vaniljestang
  • Reven skal fra en usprøjtet citron
  • Smør til at stege i

 

Fremgangsmåde

Mel, sukker, salt, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron og den revne citronskal, blandes sammen. Æggene skilles i blommer og hvider. Bland æggeblommerne med kærnemælk og rapsolie, og rør det i de tørre ingredienser. Dejen har bedst af at hvile lidt i køleskabet, men kan nu også sagtens bruges med det samme.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Har du en sprøjtepose er det helt ideelt at komme dej deri og bruge den til at fylde hullerne med.

Opvarm din æbleskivepande, og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne ca. trekvart op med dej. Når de begynder at hæve og blive bagt i kanterne. Vendes de en kvart omgang. Altså så de bliver bagt på 2/3 af æbleskiverne. Brug evt. en strikkepind eller stegegaffel. Når man kun vender dem en kvart omgang, dannes der et hul i æbleskiven hvor man kan fylde ekstra dej i, inden den vendes helt rundt. Det giver de perfekte runde og fyldige æbleskiver.

Serveres straks med flormelis og din favorit syltetøj.

Skal du lave mange, sættes et ildfast fad i ovnen ved 70 grader og æbleskiverne kommes deri efterhånden som de bliver bagt.