Landmads æbleskiver

Dette er i særklasse den bedste opskrift på æbleskiver vi kender …

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 5 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids bagepulver
  • 3 æg
  • 4 1/2 dl kærnemælk
  • 3 spsk. rapsolie
  • Kornene fra en ½ vaniljestang
  • Reven skal fra en usprøjtet citron
  • Smør til at stege i

Sådan gør du …

Mel, sukker, salt, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron og den revne citronskal, blandes sammen. Æggene skilles i blommer og hvider. Bland æggeblommerne med kærnemælk og rapsolie, og rør det sammen med de tørre ingredienser. Dejen har bedst af at hvile lidt i køleskabet, men kan nu også sagtens bruges med det samme.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Har du en sprøjtepose er det helt ideelt at komme dejen deri og bruge den til at fylde hullerne med.

Opvarm din æbleskivepande, og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne ca. trekvart op med dej. Når de begynder at hæve og blive bagt i kanterne, vendes de en kvart omgang. Altså så de bliver bagt på 2/3 af æbleskiverne. Brug evt. en strikkepind eller stegegaffel. Når man kun vender dem en kvart omgang, dannes der et hul i æbleskiven, hvor man kan fylde ekstra dej i, inden den vendes helt rundt. Det giver de perfekte runde og fyldige æbleskiver.

Serveres straks med flormelis og din favorit syltetøj.

Skal du lave mange, så sæt et ildfast fad i ovnen ved 70 grader og æbleskiverne kommes deri efterhånden som de bliver bagt.